Smitter paradentose. Ny undersøgelse afslører danskernes tandplejevaner

Symptomer

Smitter paradentose

Risikoen for, at din kat får tandsten, er meget stor. I dag gives meget antibiotika helt unødigt mod smågrisenes diarré. Råd: Investér i en elektrisk tandbørste Ifølge en undersøgelse bruger 60% af danskerne en almindelig tandbørste, mens 40% foretrækker den eldrevne version. Det lyder da som klassisk fornuft. Efterfølgende slæbes de resistente bakterier ud til hele befolkningen via inficeret svinekød og de mennesker, der arbejder i staldene. Vi passer på dine personlige data Vi har opdateret vore vilkår og betingelser for din profil på Nordjyske. Kontakt tandlægen hvis du er i tvivl om, om du har begyndende paradentose eller tandkødsbetændelse, så problemerne kan blive taget i opløbet i stedet for at udvikle sig til aggressiv paradentose.

Nächster

Psoriasis er mere end en hudsygdom

Smitter paradentose

Svinene bliver ikke syge af den, og landbrugets uansvarlige og umådeholdne forbrug af antibiotika i staldene har gjort den resistent over for den antibiotika, der bruges af læger og sygehuse. Man ser anderledes ud end andre og mange har meget svært ved at vise sig for andre uden tøj på. I 'Alzheimer-sammenhæng' er det iflg. Salgstal viser, at danskerne i gennemsnit køber to tandbørster om året. En ny undersøgelse viser, at danskerne forbinder en god mundhygiejne med at kunne smile stort uden bekymringer, men alligevel springer vi tandbørstningen over og føler, at vi burde gøre mere for at passe på vores tænder i hverdagen. Opdages pardentose, så er en god idé, at få undersøgt om man har ubehandlet diabetes. Det viser en ny undersøgelse fra V6 og Mindshare.

Nächster

ER GRÅDIGHED EN SYGDOM?

Smitter paradentose

Og type 2 diabetes kan også forebygges helt udenfor læge- og medicinalverdenen. En akut parodontitis er noget andet og den opstår, som navnet antyder, meget pludseligt og rammer oftest en enkelt tand. Men allerede efter nogle få måneders brug er tandbørsten ikke kun fyldt med bakterier, den virker også dårligere. De dybeste tandkødslommer han har nu er 5-6 mm, og de fleste er de 3 mm, de må være. Parodontose skyldes en vedvarende betændelse i tandens støttevæv, herunder den knogle, som tandroden sidder fast i. Har du hvide pletter generelt på tænderne, kan det måske også skyldes dental flourose, hvis du i en periode i barndommen har haft for højt indtag af flour i af enten tandpasta eller i drikkevandet. Det sker oftest i søvne, eller når man føler sig anspændt.

Nächster

Sygdomme og Problemer

Smitter paradentose

En dyr behandling der ikke har haft den store betydning. »Der har længe været mistanke om, at bakterier i mundhulen kan spille en rolle ved alzheimers. Bakterier, madrester og mineralsalte forkalkes af kalk i spyttet, hvorved der dannes tandsten, oftest langs tandkødet. Er man er i behandling med medicin, som skal undertrykke immunsystemet, er risikoen endnu større. Tandsundhed kommer ikke af at børste tænder eller at komme til tandlægen. For de der presser tænder om dagen, er det ofte relateret til stress. Måske kan nogle mennesker klare sig med stoffer fra nogle mikroorganismer i hjernen, mens andre udvikler alzheimers.

Nächster

ER GRÅDIGHED EN SYGDOM?

Smitter paradentose

Forstyrrelse af søvnen kan være en årsag til fænomenet. Tanden er ikke løs, men jeg har fået at vide der er 8 mm lomme. Er det derimod en tilbagevendende og daglig oplevelse, kan det indikere, at dine tandhalse er blottede grundet forkert børsteteknik, eller at din emalje er ødelagt på grund af syreskader, så du ikke længere har emaljens gode beskyttende egenskaber. Så det er vigtigt, at du supplerer med tandstikkere - der skal være de trekantede - og mellemrumsbørster i passende størrelse. Hvis den ene forælder har psoriasis, har barnet omkring 25 procent risiko for at få sygdommen. Spredningen medfører funktionsforstyrrelser i de nævnte organer, og tilstandene kan være meget vanskelige eller umulige at behandle.

Nächster

Tandsten

Smitter paradentose

Når man har parodontose problemer er det vigtigt at have en mundhygiejne der er helt i top. Dagen efter var hans temperatur faldet, og han spiste igen. Jeg har flere gange fået en udvidet tandrensning i hver enkelt tandkødslomme. For dette fik han nobelprisen i medicin. Midt i februar 1941 modtog Alexander som den første en dosis penicillin intravenøst.

Nächster

Mundhygiejne, tandsten, paradentose

Smitter paradentose

Derudover kan det betyde svækkelse af musklerne og flere autoimmune sygdomme som f. Det er svært at spå - især om fremtiden, og du kan gøre rigtigt meget selv ved at være rigtig omhyggelig med renhold af dine tænder. En patient fortalte mig engang, at når han gik i svømmehallen og gik ned i vandet, så gik de andre badende op af vandet, siger afdelingslæge Peter Jensen. Alle katte aflejrer i større eller mindre grad belægninger plak på tænderne langs tandkødsranden. Trods intensiv behandling blev Alexanders ansigt fyldt med bylder, og man måtte fjerne hans ene øje. Jeg er selv meget ihærdig med at få alle mine patienter til at børste deres tænder perfekt.

Nächster